Modri u krizi: Dinamo upisao drugi uzastopni poraz
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Nešto se neobično dešava u Hrvatskoj

Modri u krizi: Dinamo upisao drugi uzastopni poraz

Zagrebački Dinamo je večeras u Splitu doživio drugi uzastopni poraz u domaćem prvenstvu, kojim je postalo jasno da se dugogodišnji prvak Hrvatske nalazi u rezultatskoj krizi.

Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Rijeke (2:1), ovoga puta je Dinamo poražen od Splita rezultatom 1:0, i tako je i nakon 15. kola ostao na i više nego neobičnom trećem mjestu na tabeli HNL-a.

Gol vrijedan pobjede Splita viđen je u 38. minuti, a strijelac je bio Franjić. Dinamo je do kraja utakmice na razne načine pokušavao doći barem do izjednačenja, ali su svi njihovi pokušaji bili dosta jalovi, pa su tri boda ostala u Splitu.

Bh. reprezentativac Armin Hodžić je u igru ušao u 46. minuti umjesto Angela Henriqueza, ali se do kraja utakmice samo utopio u sivilo svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 15. kolo:

Split - Dinamo 1:0

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.