Modrić bi vrlo lako već ovog ljeta mogao napustiti Real i napraviti iznenađujući transfer

Modrić bi vrlo lako već ovog ljeta mogao napustiti Real i napraviti iznenađujući transfer

S. Grebović

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine i dugogodišnji član madridskog Reala, mogao bi se okušati van Evrope, a mediji ga ovih dana vežu za jedno zanimljivo ime.

Kada ga je Real 2012. godine doveo iz Tottenhama za 40 miliona eura, mnogi su to smatrali za loš potez Kraljeva. Međutim, Luka Modrić je nadmašio sva moguća očekivanja i kasnije izrastao u igrača bez kojeg je vezni red Reala posljednjih godina nezamisliv.

Bio je član zlatnih sezona kada je Real četiri puta osvojio titulu prvaka Evrope, a tome je pridodao četiri titule prvaka Svijeta, tri naslova UEFA Superkupa, te jednu titulu prvaka, kao i jednu titulu pobjednika španskog Kupa Kralja.

Međutim, mediji su već počeli nagađati koja bi mogla biti naredna stanica za nekadašnjeg igrača Zrinjskog, a kao jednja od njih pominje se DC United, član američke MLS lige.

Dres pomenute ekipe donedavno je nosila legenda Manchester Uniteda Wayne Rooney, koji se vratio u Evropu, pa su se čelni ljudi kluba odlučili dovesti drugog superstara u svoje redove.

Ovu priču španski mediji zasnivaju na dva dobra temelja. Hrvatskom reprezentativcu ovoga ljeta ističe ugovor sa Kraljevima, a i on sam je prije dvije godine izjavio kako bi se volio okušati u SAD-u, nakon što je Ibrahimović otišao zarađivati svoj fudbalski hljeb u tu zemlju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi