Totalni fijasko s ulaznicama za španski Superkup koji se igra u Saudijskoj Arabiji

Navijači u Španiji nisu zainteresovani

Totalni fijasko s ulaznicama za španski Superkup koji se igra u Saudijskoj Arabiji

Endin Čaušević

Ove sedmice u Saudijskoj Arabiji igraju se utakmice španskog Superkupa.

Od ove sezone odlučeno je da se Superkup igra u novom formatu u kojem će umjesto dvije sada učestvovati četiri ekipe. U srijedu i četvrtak su na rasporedu polufinalne utakmice, dok se finale Superkupa igra na vikend.

La Liga je odlučila da se ova završnica igra u Saudijskoj Arabiji, a naravno odluka je pala zbog toga što će zaraditi znatno više novca. Iako su navijači negodovali zbog ove odluke na kraju se ništa nije promijenilo.

Mečevi Superkupa gotovo da nemaju nikakav interes navijača klubova koji će se boriti za ovaj trofej. Naime, za meč Atletico Madrida i Barcelona navijači madridskog kluba iz Španije kupili su samo 50 ulaznica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ništa bolje nije ni u drugom susretu gdje igraju Valencia i Real Madrid. Iz Valencije će doći svega 26 navijača koji su kupili ulaznice. Navijači Reala prednjače jer ih iz Madrida dolazi više od 700, dok su Barcini navijači kupili nešto više od 700 ulaznica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi