Modrić će današnji datum pamtiti čitav život: Ovako je sve počelo...

Prešao iz Dinama u Tottenham

Modrić će današnji datum pamtiti čitav život: Ovako je sve počelo...

Današnji datum zauvijek će ostati upamćen u životu Luke Modrića.

Baš na ovaj 26. april, ali već sada davne 2008. godine, ozvaničeno je da je Tottenham kupio Modrića od Dinamo Zagreba.

Cijena je bila, možda se tada činilo vrtoglavih 15,8 miliona funti, ali danas to izgleda kao prava sitnica obzirom na sve što je Modrić napravio u dresu Pijetlova iz Londona.

Kao član Tottenhama Luka je odigrao 160 utakmica, postigao 17 golova i upisao 27 asistencija, a vrhunac karijere desio se na ljeto 2013. godine kada je nakon dugih i teških pregovora prešao u Real Madrid.

Naravno, sve ostalo je historija obzirom da je u dresu Reala osvojio čak četiri Lige šampiona, a prošle godine je stigla i Zlatna lopta za najboljeg igrača svijeta.

Ipak, definitivno je pravi napredak u njegovoj karijeri počeo upravo to 26. aprila 2008. godine...

Antić: Modrić najbolji na svijetu? Nema smisla

Ima i onih koji smatraju da Luka nije trebao dobiti Zlatnu loptu za prošlu godinu, a jedan od njih je Radomir Antić.

"Modrić najbolji igrač na svijetu? Kako je to moguće kada ne asistira i ne postiže pogotke. To apsolutno nema smisla", izjavio je 70-godišnji Antić u nedavnom razgovoru za "Gol", pa potom dodao:

"Najbolji organizator igre na svijetu je Kevin De Bruyne jer on čini saigrače boljima, a ne Modrić", naglasio je Antić.

Rekao je također i kako Antoine Griezmann nije pravi igrač za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Griezmann je plejmejker, a Barcelona igra bez veznjaka. Ukoliko ga dovedu bit će na klupi jer neće pronaći svoje mjesto u timu. Francuz nije potreban Katalolncima, ali mislim da je Realu malo potrebniji", istakao je.

Antić je u bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalog, vodio Real Madrid, Atletico, Barcelonu, Celtu, Hebei, Shandong Luneng...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi