"Ovo je greška sudije, ali i VAR tehnologije, gol nije smio biti poništen"
Hrvatski fudbaler je postigao zaista sjajan gol. Ipak, pregledom VAR-a on je poništen i rezultat je ostao 0:0 u tim trenucima

Bivši sudija komentarisao spornu situaciju kod gola Modrića

"Ovo je greška sudije, ali i VAR tehnologije, gol nije smio biti poništen"

M. Šljivak

Luka Modrić postigao je u 55. minuti gol protiv Celte, ali ga je sudija Martinez Munuara uz pomoć VAR-a poništio.

Gol je poništen jer je Raphael Varane stajao na putu lopte prema golu. Sudija je odlučio da je uticao na igru i odlučio je da gol poništi.

Međutim, sudija Eduardo Iturralde Gonzalez, koji radi kao analitičar suđenja za AS, tvrdi da je gol regularan i da nije smio biti poništen.

On je nakon meča o ovoj odluci Munuere rekao.

"Kao što vidite, nema ofsajda u trenutku kada je lopta šutnuta i kada ulazi u mrežu. Ovo se sudi ako igrač ( Varane) ima namjeru da igra loptom, ali u ovom slučaju on se sklanja od lopte i nije joj stajao na put", rekao je Gonzalez, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ovo je greška sudije i VAR-a jer ovdje nisu povrijeđena pravila igre. Jasno je da se Varane sklanja, a da bi se dosudio ofsajd, mora biti namjera da se igra loptom. Ovo je trebao biti gol. Golman je vidio loptu, a igrač nije imao namjeru da igra sa njom i praktički je bježao od nje", istakao je nekadašnji sudija.

Real je tako prema mišljenju stručnjaka u ovom slučaju oštećen. Modrić je ostao bez gola

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Niklas
Zakon 12 je uveden posle Evropskog prvenstva 2017. "Screening the goalie"(Zaslanjanje) is usually in an offside position, and also active when a shot at goal is taken, so it is not a useful tactic in open play. The only times this done are when a defender stands on the goal-line when defending a free kick. This means that an attacker can stand in front of the goalkeeper without being offside, and block his view of the ball. Of course the screening attacker has to be aware of the defender rushing off the line before the kick is taken, leaving him offside. ZNACI OFSAJD I DODATNO MEMOGUCNOST GOLMANA DA PROPRATI UDARAC. Sudija ocito nije upoznat ovom aktu. Doduse koji moze da se ne svira, ako igrac apsolutno ne pomjera ni djelic tijela i ektremiteta. Pozz svima.
3 0
Konj konjski
Ma ofsajd sta vam je
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi