"Modrić je trebao da potpiše, a onda su mu rekli da je isuviše sićušan"

Mogao je završiti u Newcastleu

"Modrić je trebao da potpiše, a onda su mu rekli da je isuviše sićušan"

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić iz Dinama je prešao u Tottenham, a tako je bio blizu transfera u Newcastle.

Novinar Daniel Taylor je tokom vikenda u Guardianu objavio zanimljivu priču o Modriću, koji je danas zvijezda evropskog nogometa i udarna igra Real Madrida, u koji je došao iz Tottenhama.

Modrić je u Tottenham stigao iz Dinamo Zagreba, mada je lako moglo da se desi da umjesto u Londonu završi u Newcastleu.

"Keegan je organizovao sastanak s Modrićevim agentom u cilju potpisivanja jednog od najtalentovanijih igrača u Evropi koji je imao 22 godine. Sporazum je bio blizu, a onda se tadašnji predsjednik kluba Tony Jimenez obratio agentu Modrića i rekao kako je igrač 'previše sićušan' da bi zaigrao u klubu kakav je Newcastle", objašnjava Taylor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je propao transfer Modrića u Newcastle i Hrvat se odlučio za Tottenham, a to se ispostavio sjajan potez i tu je počela njegova nevjerovatna nogometna priča. Kasnije će u Realu osvajati trofeje, biti drugi na svijetu s Hrvatskom, dobiti nagradu za najboljeg igrača godine...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi