Modrić otkrio kako je Kovačiću 'sredio' transfer u Real
EPA

Vjeruje mnogo u njega

Modrić otkrio kako je Kovačiću 'sredio' transfer u Real

Luka Modrić smatra da će njegov saigrač Mateo Kovačić u budućnosti postati važan igrač za Real Madrid. 

U kraljevski klub Kovačić je stigao u augustu 2015. godine iz Intera, a posao zamjene za sada odrađuje solidno. Ove sezone je upisao šest nastupa u prvenstvu, dva u Ligi prvaka te po jedan u Kupu Kralja i UEFA Superkupu. 

Malo je poznato da Kovačić velike zasluge za transfer u Real Madrid duguje sunarodnjaku Luki Modriću, koji je o njemu u razgovoru za španske medije govorio biranim riječima.

"Mateo igra jako dobro, ali znao sam da je talentovan, zato sam ga i preporučio upravi klubi da ga dovedemo u Real. Počeo je pokazivati svoj potencijal i mora tako nastaviti", kazao je Modrić i potom dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rekao sam Florentinu Perezu da dovede Kovačića i sve je više onih koji su zadovoljni zbog toga. Još je mlad i razvijat će se, mora nastaviti naporno raditi u budućnosti", podvukao je Modrić koji je proglašen za najboljeg veznjaka u La Ligi za prošlu sezonu. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti