Modrić se prisjetio perioda iz Zrinjskog: "Otišao sam u nepoznatu ligu..."

Dani u Mostaru su mu puno pomogli

Modrić se prisjetio perioda iz Zrinjskog: "Otišao sam u nepoznatu ligu..."

O nogometnom putu Luke Modrića sve je ispričano i napisano.

Sve je počelo u zagrebačkom Dinamu, odakle je Modrić došao na 'kaljenje' u Zrinjski, što je za njega bilo neprocjenjivo iskustvo s obzirom da ga je taj period u jednu ruku i odgojio kao igrača.

Ni danas kada je zvanično najbolji nogometaš planete za 2018. godinu, Modrić ne zaboravlja ko je i šta je, pa se tako i u razgovoru za Večernji list rado prisjetio dijela karijere koji je proveo u Mostaru. 

"Svaki dio moje karijere utjecao je na ovo što danas proživljavam u Londonu. Bitni su i moji počeci, dok sam još bio dijete, pionirski i juniorski dani, a poslije i seniorski staž. U svakoj sam momčadi svake godine nešto naučio i svako je to razdoblje bilo iznimno važno u razvoju moje karijere. I još nešto vrlo bitno; nikada u svojoj karijeri nisam preskakao stube, sve je išlo postupno, ali uzlaznom putanjom. Svaka stuba i svaki klub za mene imaju jednaku važnost i težinu. Dinamo je, primjerice, imao veliki utjecaj. Došao sam u Maksimir kao četrnaestogodišnjak i prošao sve selekcije do seniorske momčadi. U Zagrebu sam bio sam, sve me to izgradilo kao osobu, pomoglo mi je da se osamostalim", kazao je Modrić za Večernji list, pa se osvrnuo na Zrinjski:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bile su to moje najosjetljivije godine, bilo mi je bitno da odem negdje gdje ću igrati. Otišao sam u meni nepoznatu bosanskohercegovačku ligu, ali poslije se pokazalo da je to bio dobar izbor za mladoga igrača jer sam se pripremio za velike izazove. Ta mi je etapa u karijeri puno pomogla", kaže Luka.

Modrić je u Zrinjski došao u sezoni 2003/2004. kada mostarskom klubu nisu cvjetale ruže u prvenstvu. Te godine Zrinjski je jedva sačuvao premijerligaški status, a sadađnji vezista Real Madrida je sa nepunih 18 godina bio najbolji igrač kluba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi