Ruševina bez krova - kuća u kojoj se rodio danas najbolji igrač svijeta

S pet godina je čuvao ovce

Ruševina bez krova - kuća u kojoj se rodio danas najbolji igrač svijeta

E. Škorić

FIFA je Luku Modrića proglasila najboljim igračem svijeta i nekadašnji igrač Zrinjskog, Intera iz Zaprešića, Dinama i Tottenhama danas je u centru pažnje.

Slave ga u Hrvatskoj, ali i regionu, a u međuvremenu mediji donose razne priče o njegovom životu, pa se aktuelizirala i priča da je nastupao u Premijer ligi BiH i da je kao dječak čuvao ovce.

Njegova rodna kuća na Velebitu sada je postala svojevrsna vrsta nogometnog hodočašća. U toj kući se Luka rodio, te je s pet godina na planini čuvao koze.

Rodna kuća hrvatskog reprezentativca u zaseoku Modrići blizu Zatona Obrovačkog srušena je tokom rata 1991. godine, nakon čega je Luka s roditeljima izbjegao u Zadar, odakle počinje njegova nogometna priča.

I zaista je zaslužio sve ono što mu je život kasnije pružio. Sada je velika zvijezda, igra u Real Madridu, osvajao je naslove Lige prvaka i može se reći da je pravi primjer kako se u životu nikada ne treba prestati boriti i da uvijek treba vjerovati u sebe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Medo-Brundo
Pa nije samo cuvao ovce vec i koze :)
21 2
ibrahim51
Ovako se u svemu postaje medu najboljim ili najbolji.Ovaj primjer je za svaku pohvalu a i pouka u poruka.Da se samo upornoscu moze dosta toga u zivotu postignti - ostvariti.Poruka svima onima koji ne postuju i ne vole i ne cijene druge i drugacije jer nisu iz istog naroda vratite se izvoru odakle smo dosli na ovaj svijet i mislite o odlasku sa ovoga svijeta.Jer ce mo sigurno za sve odgovarati nal jedinom Sudu Pravde kakvi smo bili na ovom sviketu
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi