Modrić glavna tema u Real Madridu, navijači nisu nimalo sretni

Pregovara sa još dva kluba

Modrić glavna tema u Real Madridu, navijači nisu nimalo sretni

E. Oštraković

Godinama unazad Luka Modrić jedan je od glavnih igrača u veznom redu Real Madrida, a na kraju sezone ističe mu ugovor sa ovim timom.

Dugo se veće govorio o tome da li će Modrić ostati u Real Madridu ili će svoju karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Kako navodi Florian Plettenberg, novinar njemačkog Sky Sporta i čovjek koji je jako pouzdan kada je riječ o transferima, Luka Modrić počeo je pregovore sa Real Madridom oko produženja ugovora.

Velika je to vijest svakako za navijače ovog kluba koji mnogo vole Modrića, jer se u posljednje vrijeme dosta govorilo o njegovom odlasku.

Razlog za takve priče svakako je to što Modriću za tri mjeseca ističe ugovor, te naravno jer može napustiti klub bez odštete.

Također, u posljednje vrijeme Modrić i ne igra u nekoj sjajnoj formi, a upravo to je razlog priče koja se pojavila, a to je da Real više ne želi Modrića.

Oglasi

Ova vijest pokazuje suprotno. Plettenberg tvrdi da je osim sa Real Madridom Modić ušao u pregovore sa još dva kluba.

"Real i Modrić počeli su pregovore oko novog ugovora do 2024. godine, ali istovremeno za Modrića su zainteresovani klubovi iz Katara i Saudijske Arabije", rekao je Plettenberg, te je dodao:

"Moguće je da napusti Real na kraju sezone. Konačna odluka očekuje se najkasnije za mjesec dana", završop je Plettenberg.

Već neko vrijeme Modrić sa Realom potpisuje ugovor na godinu dana, tako da ni ovaj ponuđeni ugovor nije nikakvo čudo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Real je Modrić stigao 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura i od tada je odigrao 473 utakmice za ovu ekipu.

Uspio je postići 37 i asistirai za 76 golova. Sa Real Madridom osvojio je tri španska i pet evropskih naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi