Magija Modrića oduševila svijet: Jednim potezom osramotio zvijezdu Liverpoola za sva vremena

Sjajan dribling

Magija Modrića oduševila svijet: Jednim potezom osramotio zvijezdu Liverpoola za sva vremena

E. Čaušević

Real Madrid je sinoć u revanšu osmine finala Lige prvaka na svom terenu pobijedio Liverpool sa 1:0, te se bez problema plasirao u narednu rundu ovog takmičenja. Skoro cijeli meč odigrao je i Luka Modrić, a posebno jedan potez hrvatskog veznjaka oduševio je fudbalski svijet.

Kraljevski klub je u dvomeču protiv Redsa slavio s čak ukupnih 6:2 i na kraju se bez ikakvih problema uspio plasirati u četvrtfinale iako su mnogi očekivali dosta neizvjesniju borbu prošlogodišnjih finalista Lige prvaka.

Liverpool nije imao snage da pruži neki bolji otpor aktuelnim prvacima Evrope i već u osmini finala ekipa Jurgena Kloppa oprostila se od ovog takmičenja.

Real je sinoć slavio s minimalnih 1:0, a jedini gol u 78. minuti zabio je Karim Benzema na asistenciju Viniciusa Juniora. Skoro cijeli meč odigrao je i Luka Modrić koji je ponovo pokazao o kakvom majstoru se radi.

Iako ima skoro 38 godina Modrić je i ove sezone pokazao da nije za penzije i da još uvijek itekako može igrati i na najvećem nivou.

Hrvatski reprezentativac odigrao je sinoć 82 minute i ponovo je sve oduševio, a o jednom njegovom driblingu jutros bruje društvene mreže.

Oglasi

Naime, Modrić je u 63. minuti na fantastičan način uspio da driblingom prevari desnog beka engleskog kluba Trenta Alexandera-Arnolda koji je ispao kao amater u toj akciji, a nakon što ga je Modrić prošao uspio je još više izazvati bijes navijača Redsa.

Navijačima Liverpoola itekako je zasmetalo što se ovaj desni bek tako nonšalantno ponašao i što uopšte nije se ni potrudio da stigne Modrića kada ga je on sjajnim trikom uspio da nadmudri.

Odličan dribling Modrića protiv Alexandera-Arnolda pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modrić je i sinoć pokazao čelnicima Real Madrida da je krajnje vrijeme da reaguju što se tiče njegovog ugovora koji ističe na kraju ove sezone jer iskusni veznjak već mjesecima nestrpljivo čeka ponudu za nastavak saradnje.

Hrvat ne krije da želi ostati u Real Madridu barem još jednu sezonu i da mu je čak želja u tom klubu da se penzioniše, a da li će mu Florentino Perez i društvo to omogućiti saznat ćemo uskoro.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Maestro
4 0
user1665480772
Strasan igrac ali cuj osramotio ga za sva vremena hahahahahahahahaha,najgori portal za sva vremena hahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi