Modrićev izbor za najboljeg - Ispao je "pravi Hrvat", ali i pokazao da u fudbalu nema zavisti

Modrićev izbor za najboljeg - Ispao je "pravi Hrvat", ali i pokazao da u fudbalu nema zavisti

Edmir Škorić

Lionel Messi večeras je osvojio nagradu FIFA The Best za najboljeg igrača 2023. godine. Dodjela je održana u Londonu, a Argentinac se nije pojavio da preuzme nagradu.

Messi je nedavno osvojio osmi put Zlatnu loptu, sada po treći put dobio nagradu za igrča godine u izboru FIFA-e pod nazivom The Best. Slavio je ispred bivšeg saigrača Kyliana Mbappea iz PSG-a i Erlinga Haalanda iz Manchester Cityja.

Luka Modrić, kapiten hrvatske reprezentacije, takođe je učestvovao u glasanju. Interesantno da je Lionelu Messiju dao najviše bodova u izboru za fudbalera godine, iako su godinama ranije bili veliki rivali dok je Argentina igrao za Barcelonu.

Na drugo mjesto Modrić je stavio Rodrija iz Manchester Cityja, a na treće Marcela Brozovića, bivšeg igrača Intear koji igra s Ronaldom za Al-Nassr. Očito ga je htio ispoštovati kao svog zemljaka.

Oglasi

Kada su u pitanju golmani, na prvo mjesto je stavio saigrača Thibauta Courtoisa, potom Edersona iz Manchester Cityja i na kraju Yassine Bounoua, koji sada brani u Al-Hilalu, ali se proslavio na Svjetskom prvenstvu kao golman Maroka.

Modrić je Pepa Guardiolu smjestio na prvo mjesto u izboru trenera, potom Luciana Spallettija iz Napolija i Simoena Inzaghija iz Intera.

Najboljim trenerom izabran je Pep Guardiola i potpuno zasluženo jer je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup sa Manchester Cityjem, a čak šestorica igrača iz redova Građana našla su svoje mjesto u najboljih 11.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Courtois (Real Madrid), Walker (Man. City), Stones (Man. City), Rúben Dias (Man. City), Bernardo Silva (Man. City), Bellingham (Real Madrid), De Bruyne (Man. City), Haaland (Man. City), Mbappe (PSG), Messi (Inter Miami) i Vinicius (Real Madrid).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi