"Mogao sam igrati deset godina u Realu, ali..."
Boateng je ove sezone odigrao samo tri utakmice u dresu Barcelone

Boateng otkrio do sada nepoznate detalje iz svog života

"Mogao sam igrati deset godina u Realu, ali..."

S. Pašalić

Kevin-Prince Boateng je jedan od onih igrača za koje bi se moglo reći da je mogao napraviti puno više u karijeri.

Iako je igrao u mnogim klubovima, nije baš pokazao puni potencijal koji posjeduje, a ove zime je na iznenađenje svih stigao na posudbu iz Sassuola u Barcelonu.

Ipak, Boateng se nije proslavio u Barceloni za koju je odigrao samo tri utakmice i veći dio ovog perioda je proveo izvan sastava katalonskog tima.

Boateng je u jednom intervjuu otkrio neke do sada nepoznate detalje i gdje je zapelo u njegovoj karijeri.

"Kao 18-godišnjak trebao sam agenta ili porodicu da me usmjeri u pravom smijeru. Volio bih to, ali morao sam sve sam. Jako dobro znam da mi je problem bila i motivacija, koja nije uvijek bila stopostotna", rekao je Boateng.

"Da sam imao volju na najvišem nivou, bio bih u prvih 11 Barcelone ili bih 10 godina igrao za Real Madrid ili Manchester United", dodao je.

Boateng je 2009. godine bio na posudbi u Borussiji Dortmund, a trener Milionera je u to vrijeme bio Jurgen Klopp koji ga je želio trajno dovesti, ali je transfer propao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Borussia je tada za jedan gol propustila plasman u Ligu prvaka. Da su se plasirali, doveli bi me. Klopp me lično nazvao i rekao da neće biti transfera. Bio sam tužan, inače uvijek snažni Prince tada je zaplakao", otkrio je Boateng i iznio niz pohvala na račun Kloppa.

"Tačno zna šta reći da izađeš na teren i pogineš za njega. Tu je bolji od bilo koga. To se vidjelo u Dortmundu i vidi se sada u Liverpoolu. Čak i igrači koji ne igraju osjećaju se bitnima. Poseban je osjećaj kada je on trener", rekao je Boateng.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi