"Mogli smo dovesti Neymara za 10 miliona, ali mi nije izgledao bolje od ostalih"
Neymar (lijevo) i Alan Gatagov (desno). Brazilac je bio nadomak ruske ekipe, ali na kraju im je ipak bio preskup.

Ispovjest nekadašnjeg predsjednika Lokomotiv Moskve

"Mogli smo dovesti Neymara za 10 miliona, ali mi nije izgledao bolje od ostalih"

Ruska ekipa Lokomotiv iz Moskve napravila je najveću grešku u historiji kluba kada je odlučila da ne kupi Neymara za samo deset miliona eura.

Ruku na srce, bilo je to prije deset godina (na ljeto 2008. godine) kada je Neymar imao samo 16 godina. Skauti ove ruske ekipe zapazili su Neymara na omladinskom turniru Mediterranean Cupu i htjeli su da ga dovedu, a cijena je bila deset miliona eura.

Nakon kraćeg razmišljanja čelnici Lokomotive odlučili su se da ne kupe Neymara jer im je u tom trenutku bio preskup i okrenuli su se dovođenju Alana Gatagova, koji im se u tom trenutku činio kao bolja opcija.

"Razmišljali smo da li je pametno ili ne da kupimo Neymara", rekao je tadašnji predsjednik Lokomotive Nikolai Naumov za Sport-Express pa nastavio: "Htjeli smo da ga kupimo. Naši skauti su ga gledali. Bilo je nekoliko dilema. Kao prvo, bio je veoma mlad. Drugo, nismo znali kako će se prilagoditi na igranje u Rusiji..dakle, odlučili smo da ga ne kupimo. On bi nas koštao oko 10 miliona eura, vjerovatno. Teško je dati toliko novca za tako mladog igrača koji dolazi sa drugog kontinenta...morate biti pažljivi sa tim stvarima. Da, na kraju jesmo izgubili, ali nisam primjetio da je Neymar igrao nešto bolje od ostalih. Alan Gatagov je izgledao jednako dobro", zaključio je tadašnji predsjednik ruskog kluba.

Da su odlučili rizikovati i kupiti Neymara za 10 miliona eura, danas bi vjerovatno zadovoljno trljali ruke. Podsjetimo, Brazilac je prošlog ljeta u rekordnom transferu prešao iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi