U Barci ogorčeni: Neymar je igrao mačke i miša s nama

Potpredsjednik kluba Jordi Mestre za španske medije

U Barci ogorčeni: Neymar je igrao mačke i miša s nama

Endin Čaušević

Neymar je ljetos odlučio napustiti Barcelonu i potpisati za PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura, a priče o njegovom načinu na koji je napustio Nou Camp još uvijek nisu završene.

Brazilac je iznenadio mnoge kada je odlučio napustiti Barcelonu i preći u PSG, a dodatni udarac Kataloncima zadao je prije nekoliko dana kada ih je odlučio tužiti jer mu nisu isplatili 26 miliona euera za "lojalnost". Potpredsjednik Barcelone, Jordi Mestre, izjavio je da je Neymar mogao otići bez problema i ikakve hajke da je to želio.

"Ljetos smo imali turneju u Americi i pričali smo svakodnevno s njim i njegovim ocem, ali jednostavno nisu bili transparentni. Da je došao i rekao da želi da ide kao što su uradili Fabregas, Pedro, Alexis i Mascherano to ne bi bio nikakav problem i postigli bi dogovor", rekao je Mestre, te nastavio:

"Ono što je on uradio je najgori način. Igrao je s nama mačke i miša. Ništa nam nije rekao. Da jeste taj transfer bi iznosio mnogo manje novca i onda ni mi ne bi morali toliko trošiti na njegovu zamjenu. Njegovo ponašanje šteti i tržištu i to svi znaju. Svi bi uštedili mnogo više novca i živaca, ali on to nije želio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi