"Mogu da nam sude samo oni koji su bili u našim cipelama"

Održana press konferencija FK Sloboda

"Mogu da nam sude samo oni koji su bili u našim cipelama"

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svoj susret odigraće Sloboda i Mladost DK. Prisutnim novimarima su se na press-konferenciji obratili šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić te fudbaleri Edis Smajić i kapiten Perica Ivetić. 

Zlatan Nalić je istakao da je sutra izuzetno važna utakmica za njih, te nadaju se da će sutra ostvariti pobjedu.

"Bićemo domaćini ekipi koja je otprilike sa nama na sredini tabele. Rezultat između nas i njih je 1:1. Imamo sve dostupne igrače, osim Mehmeda Alispahića koji je povrijeđen duže vremena. Nismo sigurno hoće li biti u rosteru. Utamica nam je od ekstremne važnosti. Naša ekipa je osvojila 38 nestvarnih bodova, sve zasluge za to imaju moji momci. Nadam se da ćemo sutra odigrati jednu utakmicu u kojoj ćemo više biti mi pobjednici nego vi!

Emotivno obraćanje je bilo kapitena Perice Ivetića koji je istakao da mu ostaje žal za neizborenom Europom, te da su ove sezone i više nego što je bilo planirano prebacili.

"Očekivanja od utakmice su, kao i svaka do sada, da probamo ovaj klub što bolje prezentovati i sipuniti ciljeve koji su pred nama. Prvi cilj je bio očuvati status premijerligaša koji smo ostvarili bez ikakve mrlje. Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su bili sa nama, od Smajića, Bošnjakovića do sada Nalića. Hvala ljudima koji su nas pratili, prijateljima kluba koji su pomogli klubu. Jasku Zahiragiću i njegovoj teretani, restoranu Zlatnik i Ječmište i svim ostlima koje ne znam. Očekivao sam objektivnije bolje i ljepše izvještavanje nego što je to do sada bilo. Mogu da nam sude samo oni koji su bili u našim cipelama. Ovaj tim je mogao više postići da je imao bolju pratnju. Na polusezoni smo pokazali to, a zašto nije postigla neka odgovore neki drugi ljudi.", rekao je Ivetić te dodao:

"Velika zahvalnost i dvojici navijača koji su nas pratili na svakom terenu, Saši Arnautoviću i Nedžadu Bijesoviću koji su nas pratili svuda. Moram da dodam da smo mi jedna porodica, imamo jedan stav i stojimo pri tome. Moramo biti do kraja zajedno. Sloboda ia repova i dugova od ranije, ali isto se ne smiju zapostaviti ljudi koji su sada tu. Meni su svi isti od čistačice do predsjednika. Nama se dugovalo i mi želimo da na pauzu odemo sretni i zadovoljni.", završio je Ivetić.

Edis Smajić bio je izuzetno kratak te istakao je da su uvijek bili tu jedni za druge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako nam je važna utamica protiv Mladosti. Oim putem bih se zahvalio saigračima i stručnom štabu, jer jedini smo mi ovdje bili i u dobru i u zlu."

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Mladost DK na rasporedu je sutra sa početkom od 17:00 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Terminator
Uvertira pred poraz.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi