Sjever Tušnja opet zatvoren!

Sloboda dočekuje Mladost

Sjever Tušnja opet zatvoren!

A. Čaušević

U posljednjem ovosezonskom domaćem susretu fudbaleri Slobode neće imati podršku sa sjeverne tribine stadiona Tušanj. 

Tuzlanski premijerligaš će u subotu od 17 sati dočekati Mladost iz Doboja kod Kaknja, a kapije sjeverne tribine će biti zatvorene iz tehničkih razloga.

Inače, Upravni odbor FK Sloboda je odlučio da ulaz na ovaj susret bude besplatan, a kapije stadiona će biti otvorene od 15:30.

Meč sa Tušnja će direktno prenositi BHT 1, a pravdu na ovom susretu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora.

Igrači Slobode nisu u štrajku, ali situacija je kritična

U FK Sloboda vlada veoma teška finansijska situacija, a naš izvor tvrdi da je nakon osvojenih 28 bodova na polusezoni sve završeno za čelnike kluba i da je klub bez većih ambicija u nastavku sezone.

A da zapravo stvari u Slobodi nisu onakve kakvim se predstavljaju pokazuje i tiho nezadovoljstvo fudbalera a možda je loša financijska situacija odigrala bitnu rezultatsku ulogu u nastavku sezone gdje je Sloboda osvojila tek deset bodova i nalazi se pretposljednjem mjestu tablice kada se gleda samo taj dio prvenstva.

Danas su se pojavile informacije da su nogometaši Slobode u štrajku, međutim naš izvor tvrdi da to nije istina, te je danas nogometašima bio slobodan dan koji su fudbaleri iskoristili kako bi održali sastanak sa čelnicima kluba, te još jednom ukazali na probleme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jednom su istakli da su njihovi računi prazni, te da im je tako i otežan život u Tuzli a navodno im je obećano da će tokom sutrašnjeg dana biti isplaćen dio dugovanja. No, kako nam tvrdi naš izvor i to je pod znakom pitanja jer nedostaju novci za isplatu dugovanja stručnom štabu pa ni sami igrači ne žele novce ukoliko ih nema za cijelu ekipu.

Bez obzira na sve sutra će nogometaši Slobode odraditi redovni trening, a u subotu od 17 sati odmjeriti snage sa Mladosti na Tušnju, a za očekivati je da aktuelno rukovodstvo što prije osigura isplatu pošteno zarađenih novaca svim fudbalerima i stručnom štabu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Neka neka... aBd da ne dobiju licencu i vec ove godine ispadnu - a moze i sljedece tako sto ce biti najgori i ispasti
2 2
Manager95
Glupi Tuzlaci..Mujkanovic dok im je bio,bar su imali plate redovne haha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti