Mogu li Nalićevi raspjevani momci zaustaviti Husrefovu mašineriju?
Sarajevo ima impresivnu gol razliku u dosadašnjem dijelu sezone, 32:9. Sa druge strane Sloboda igra najtvrđe utakmica, pa nakon 13 kola ima gol razliku 8:9.

Sudar najefikasnije i najneefikasnije ekipe Premijer lige

Mogu li Nalićevi raspjevani momci zaustaviti Husrefovu mašineriju?

Reprezentativna pauza je gotova, fudbaleri premijerligaških ekipa su se dobro odmorili i sada nemaju izgovora, svi očekuju prvoklasni fudbal. Pogotovo danas od 17:00 sati na Koševu.

Na najveći stadion u našoj državi danas stiže Sloboda sa teškim zadatkom - nakon nekoliko loših rezultata upisati pobjedu u 14. kolu PL, ali prije svega zaustaviti bordo kompoziciju koja gazi sve pred sobom.

Tuzlaci za protivnika imaju lidera na tebeli i ekipu koja je u najboljoj formi u Premijer ligi, FK Sarajevo. Stvari su ovdje jasne, domaći su danas veliki favoriti, čega je očigledno svjestan i trener Husref Musemić.

"Nadam se da smo pauzu dobro iskoristili, da smo se osvježili. Sloboda je ekipa koja igra čvrsto, agresivno. Bit će teška utakmica, ali ako mi budemo na nivou trebali bi dobiti. Imamo veći fond igrača, a ko će početi ne znam, ali najbitnije je da pobijedimo... Igračima je bio potreban odmor pa su imali tri dana odmora. Igrači koji su trebali da se oporave to su učinili", poručio je Musemić u najavi meča, pa dodao:

"Pretpostavljam kako će Sloboda igrati, novi trener je uveo neke novosti, ali mi smo ti koji odlučujemo. Znamo gdje smo i tu želimo ostati. Mi smo tim koji može imati problema protiv bilo koga, a ne moramo imati ni protiv koga ako uđemo u meč kako treba. Dakle sve je do nas."

Sarajevo je na početku sezone slavilo u Tuzli rezultatom 0:1, dok Sloboda za pobjedu nad današnjim rivalom ne zna u proteklih pet mečeva (uz jedan remi, Sarajevo je slavilo četiri puta). Posljednji put je Sloboda trijumfovala nad Sarajevom u martu prošle godine i to rezultatom 3:0 na svom Tušnju.

Ipak, trener Zlatan Nalić je donio novu energiju Slobodi i kako je jednom prilikom otkrio njegovi igrači sada "pjevajući idu kući sa treninga". Motivacije za fudbalere Slobode neće nedostajati, svjestan je toga i Nalić, a ova utakmica je svakako posebna i za neke igrače koji su u prošlosti nosili dres svog današnjeg protivnika, kako u ekipi Slobode, tako i u ekipi Sarajeva.

Husref Musemić nema velikim problema sa povredama standardnih prvotimaca, osim od ranije povrijeđenog Bekića, dok je u Nalić kako sam ističe na slatkim mukama.

"Imali smo tu pauzu koja nam je dobro došla da se malo oporavimo. Mislim da je utakmica na Koševu izuetno atraktivna, tako na ne trebamo puno raditi na motivacionoj pripremi ekipe. Očekujem jako dobru utakmicu, svi su igrači dostupni tako da smo za sada na slatkim mukama", poručio je strateg Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gotovo je sigurno da derbi na Koševu neče razočarati i da će biti prava poslastica za ljubitelje domaćeg fudbala, a današnji susret je i svojevrstan "sudar svjetova" i suprotnih fudbalskih filozofija. Sarajevo je daleko najefikasnija ekipa Premijer lige sa gol razlikom 32:9, dok je Sloboda najneefikasnija i igra najtvrđe utakmice sa gol razlikom 8:9.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Parma
raspjevani momci?????????? pa ne takmiče se u zvjezdama granda
10 21
DamirT
Sto ih ne bi mogli zaustavit.Nisu Barcelona
14 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti