Iznenađenje na vrhu: Mohamed Salah izabrao četvoricu najboljih golmana

Sjajni Egipćanin

Iznenađenje na vrhu: Mohamed Salah izabrao četvoricu najboljih golmana

A. Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji golman protiv kojeg je Mohamed Salah igrao više od jednog puta, a da ga nije matirao.

Salah je izabrao četvoricu najboljih golmana s kojim se suočio, a interesantno da je na prvo mjesto stavio Gianluigija Buffona.

Buffon je daleko od nivao na kojem se igra vrhunski fudbal, trenutno je u italijanskom drugoligašu Parmi. Iako ima 44 godine i dalje brani odlično.

"Ako me pitate koji najbolji golman ne mogu izabrati jednog, ali mogu četvoricu. Buffon, Cassilas, Allison i Neuer. Siguran sam da ima još odličnih golamna koje sam možda i zaboravio", kazao je Salah.

"Kad sam igrao protiv Buffona u Italiji, bio je nevjerovatan. Kada izađeš pred njega osjećaj je nevjerovatan. Imao je veliku karijeru."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Engleskoj je navijač uvijek protiv protivničkog igrača, a Italiji Buffon gdje se god pojavi dobije poštovanje koje zaslužuje."

Salah je protiv Buffona igrao kao član Rome i Fiorentine i ne pamti ga po lijepom jer je Italijan tada s Juventusom osvoji veliki broj trofeja za koje se borio i Egipćanin.

Top Komentari

user1621626775
E cuj alison pa on nije u top 20 sine
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi