Saudijci spremaju rekordan transfer iz Evrope: "Zasjenit će Ronalda, Benzemu i Neymara"

Smatraju da je 130 miliona dovoljno

Saudijci spremaju rekordan transfer iz Evrope: "Zasjenit će Ronalda, Benzemu i Neymara"

Edmir Škorić

Cijena same transfer operacije bila bi oko 130 miliona eura, ne računajući platu dotičnog fudbalera, a radilo bi se svakako o basnoslovnoj cifri.

Al-Ittihad, jedan od najistaknutijih klubova u saudijskom fudbalu, priprema rekordnu ponudu kako bi pokušao osigurati usluge velike premierligaške zvijezde u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku i čini se da pokušava da iskoristi novonastalu situaciju.

Prema izvorima bliskim klubu, ponuda bi mogla iznositi nevjerovatnih 130 miliona eura, što bi ga učinilo najvećim transferom u historiji zemlje unatoč činjenici da su drugi svjetski poznati igrači poput Cristiana Ronalda, Karima Benzeme i Neymara Jr. stiglu u zemlju u novije vrijeme.

Iako ima ugovor s Liverpoolom do kraja juna 2025. godine, čini se da je budućnost Mohameda Salaha trenutno neizvjesna. Engleski novinari tvrde da će Egipćanin ostati još jednu sezonu u Redsima, pa tek onda otići na Bliski istok, no Saudijci tvrde da bi sve moglo da bude završeno ovog ljeta.

Salah je već nekoliko godina istaknuta figura u svijetu fudbala, a od dolaska iz Rome 2017. godine postao je jedan od najcjenjenijih igrača u Premier ligi. Jedan od najopasnijih napadača današnjice, međutim, trenutno nema baš najbolji odnos sa klubom.

Oglasi

Unatoč njegovom uspjehu u Evropi, priča se da Salah razmišlja o promjeni okruženja, a čini se da je Al-Ittihad spreman uložiti neviđene napore da ga namami u Saudijsku Arabiju. Saudijski klub, potpomognut značajnim financijskim bogatstvom, u Salahu ne vidi samo igrača svjetske klase, već i figuru koja bi mogla podići ugled saudijskog fudbala na međunarodnoj razini.

Saudijcima u prilog ide i nedavna žestoka svađa Salaha i menadžera Juregna Kloppa, ali ipak presudna bi bila ponuda od oko 130 miliona eura, koju bi Liverpool teško mogao odbiti za igrača kome će ugovor isteći samo godinu dana kasnije.

Nema nikakve sumnje da bi Salah dobio fantastične uslove i platu kakvu mu niko u Evropi ne može omogućiti, a njegov dolazak bio bi velika stvar za bogate Saudijce, ali i kompletan arapski svijet koji ima sve veći interes za fudbalom, no posebno žele gledati na svojim terenima igrače koji dolaze iz njihovog svijeta, kao što je slučaj sa Mo Salahom.

Za Liverpool bi gubitak Salaha predstavljao veliki udarac, jer je egipatski napadač sastavni dio njihovog uspjeha posljednjih godina. Međutim , kako se Salah približava 32. godini, klub bi mogao biti u iskušenju prihvatiti tako veliku ponudu i ponovo uložiti sredstva u pomlađivanje svoje ekipe.

Salah je peti na listi najboljih strijelaca Liverpoola svih vremena sa 210 golova. Ispred su tek Billy Liddell (228), Godon Hodgson (241), Roger Hunt (285) i još uvijek nedositžni Ian Rush (346).

Egipćanin je sa klubom osvojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, Liga kup... Dva puta je izabran za igrača godine u Engleskoj, da prije Liverpoola je još igrao za Romu, Chelsea i Basel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije