Liverpool nije briga za Salahovu želju: Egipćani u suzama zbog Redsa

Ne može na OI

Liverpool nije briga za Salahovu želju: Egipćani u suzama zbog Redsa

E. Čaušević

Mohamed Salah našao se na spisku reprezentacije Egipta za predstojeće Olimpijske igre.

Egipćani su nedavno objavili spisak igrača na koje će računati na Olimpijskim igrama koje se održavaju ovog ljeta u Tokiju.

Olimpijske igre počinju 22. jula i trajat će sve do 7. avgusta, a čini se da nas očekuje dosta uzbuđenja i u borbi za zlatnu medalju u fudbalu.

Španci su odlučili pozvati najbolje igrače koje imaju trenutno na raspolaganju i jasno je da žele da dođu do zlata na Olimpijadi.

Što se tiče Egipta očekivano se na spisku našao i Mohamed Salah koji je daleko najveća zvijezda u ovoj zemlji. Međutim, nakon objave spiska stigao je hladan tuš za Egipćane.

Sky Sports objavio je jutros da je Liverpool odlučio da zabrani Salahu odlazak na Olimpijadu. Prema FIFA-inim pravilima klubovi imaju to pravo da uradte, da su Redsi povukli taj potez.

Iz Liverpoola su poručili da je jednostavno previše zgusnut raspored da bi Salah mogao ići na OI iako je on pokazao veliku želju da igra za svoju reprezentaciju u Tokiju.

"Razgovaramo već dugo s Liverpoolom jer Salah želi da ide na Olimpijadu, ali klub mu to ne dozvoljava. Znali smo i prije mjesec dana da ga neće pustiti. Ipak, poštujemo tu odluku. Imali smo nekoliko pregovora s njima, ali nisu popuštali", poručili su iz FS Egipta.

Olimpijada završava 7. avgusta, a samo sedam dana kasnije očekuje se početak Premiershipa, te u Liverpoolu žele da njihov ponajbolji igrač bude maksimalno odmoran i spreman za novu sezonu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vuckobih
Place Salah, Placu Egipcani, cijela Afrika na koljenima u suzama i nevjerici a placem i ja jer sam procitao ovaj clanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi