Mohamed Salah ponovo najbolji, ovo nikom nije uspjelo još od Jay-Jay Okoche!
Salah je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg afričkog nogometaša u godini, a to je ranije uspio Okocha 2003. i 2004. godine.

BBC mu dao nagradu

Mohamed Salah ponovo najbolji, ovo nikom nije uspjelo još od Jay-Jay Okoche!

E. Škorić

U izboru BBC-a Mohamed Salah je proglašen za najboljeg afričkog nogometaša u 2018. godini.

Salah nije bio visoko pozicioniran u izboru za igrača godine (Zlatna lopta), no BBC mu je odao veliko priznanje, proglasivši ga afričkim nogometašem godine.

Naravno, nije nimalo lagana konkurencija u Africi, dosta je velikih zvijezda, ali je na kraju odlučeno da je Salah zaslužio nagradu, što i ne čudi budući kakvu je sezonu imao.

Slavio je ispred svog saigrača, Senegalca Sadija Manea, a Salah je postao prvi igrač koji je dva puta zaredom dobio ovu nagradu još od Jay-Jay Okoche, koji je 2003. i 2004. godine od strane BBC-a izabran za najboljeg nogometaša godine u Africi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi