Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Afrike

Zasluženo priznanje za krilnog igrača Liverpoola

Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Afrike

Egipatski fudbaler Mohamed Salah proglašen je za najboljeg igrača Afrike za 2017. godinu u izboru Afričke nogometne konfederacije. 

Za Salaha je prošla godina bila izuzetno uspješna. Prvo je ostvario transfer u Liverpool, a potom je sjajnim partijama u dresu Redsa vjerovatno postao najbolje pojačanje u Premiershipu.

Upravo zbog toga on je osvojio nagradu za najboljeg igrača Afrike za prethodnu godinu, a iza sebe je uvjerljivo ostavio Sadia Manea koji je imao 100 glasova i Aubameyanga koji je imao 60.

Podsjetimo, Salah je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 29 utakmica u dresu Liverpoola i postigao je 23 pogotka uz osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi