Mohamed Salah: Putovao sam i po devet sati dnevno da bih trenirao
Salah je nekada samo gledao Ligu prvaka, a večeras će igrati svoje drugo finale ovog takmičenja zaredom

Egipćanin je prošao težak put do uspjeha

Mohamed Salah: Putovao sam i po devet sati dnevno da bih trenirao

S. Pašalić

Mohamed Salah će večeras pokušati osvojiti trofej Lige prvaka s Liverpoolom nakon što mu to prošle sezone nije pošlo za rukom.

U finalu koje se prošle godine igralo u Kievu, Real Madrid je savladao Liverpool sa 3:1, a Egipćanin je morao napustiti igru već nakon 30 minuta zbog povrede ramena.

On je u intervjju uoči finala koje će se odigrati večeras na Wanda Metropolitanu otkrio kako je znao putovati i devet sati da bi trenirao dok je odrastao u Egiptu.

"Četiri i po sata ili pet i po sati u jednom smjeru", odgovorio je na pitanje koliko je vremena proveo putujući na trening u intervjuu za BT Sport.

"Svaki dan, dakle devet sati dnevno. Znači idete četiri i po sata i kada se vraćate četiri i po sata. Morao sam promijeniti četiri automobila"

"Ideš s jednim autom pola sata, s drugim autom dva i po sata, s trećim jedan sat ... Nisam imao šta drugo raditi. Samo sam igrao nogomet i volio sam igrati nogomet. Bio je to moj život"

Salah je objasnio i šta za njega znači igrati Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igranje u Ligi prvaka je bio moj san. Kad sam bio u svom selu gledajući utakmice razmišljao sam samo o tome"

"Sada, kada sjedim sam sa sobom, kažem: 'Ja igram u finalu Lige prvaka'. Igrao sam je već prošle godine i sada ću igrati. To je nešto veliko za mene", zaključio je Salah.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi