Mohamed Salah sinoć nije plakao samo zbog Egipta...

Imao je još jedan razlog

Mohamed Salah sinoć nije plakao samo zbog Egipta...

Fudbalska reprezentacija Egipta sinoć je eliminisana sa Afričkog kupa nacija, a njena najveća zvijezda u historiji Mohamed Salah bila je nakon meča neutješna.

Salah i Egipat su na taj način propustili priliku da pred svojim navijačima osvoje Afrički kup nacija, a zvijezda Liverpoola je poslije meča bila sva u suzama.

Poraz od Južne Afrike od 1:0 u osmini finala AKN-a nije Salaha samo razočarao u smislu toga što neće osvojiti ovo takmičenje, već i u tom slislu da su mu šanse za osvajanje Zlatne lopte sada dosta manje.

Selektor Egipta Javier Aguirre kazao je pred ovaj duel da bi Salah bio prvi favorit za Zlatnu loptu ukoliko osvoji Afrički kup nacija.

"Vidio sam do sada da se borio i borio da osvoji Zlatnu loptu. Ali zašto je ne bi osvojio sada? On je pobjednik Lige prvaka sa Liverpoolom", rekao je Aguirre.

"Ako uspije odvesti Egipat do osvajanja Afričkog kupa nacija, niko drugi ne bi trebao osvojiti Zlatnu loptu osim njega", dodao je Aguirre.

Ipak, obzirom da nije uspio u ovoj namjeri, šanse Salaha su značajno manje i Virgil van Dijk i Leo Messi su očito ispred njega.

Ipak, u prilog mu ide i to da Messi nije uspio osvojiti Copa America, a ni Van Dijk Ligu nacija, pa nada kod najpopularnijeg 'Faraona' još uvijek živi....

Top Komentari

Hooruk
Dobar si ti igrac ali brate zar te ne bi bilo sramota ( kao sto nije Modrica) uzeti tu nagradu pored akademika ove igre.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi