"Ukoliko Salah to uspije uraditi, niko drugi osim njega ne zaslužuje da dobije Zlatnu loptu"

Selektor Egipta govorio o svom igraču

"Ukoliko Salah to uspije uraditi, niko drugi osim njega ne zaslužuje da dobije Zlatnu loptu"

S. Pašalić

Reprezentacija Egipta večeras od 21 sat igra utakmicu osmine finala Afričkog kupa nacija protiv Južne Afrike.

Mohamed Salah će sa svojom reprezentacijom pokušati ostvariti plasman u četvrtfinale i tako nastaviti put prema osvajanju ovog takmičenja.

Egipćanin je samo prije mjesec dana osvojio Ligu prvaka sa Liverpoolom, ali navijači ove reprezentacije su strepili nakon što je igrač engleskog velikana propustio trening zbog gripe, ali će ipak biti u početnoj postavi za meč protiv Južne Afrike.

Selektor Egipta, Javier Aguirre je u petak govorio o ovom meču, te se dotakao i teme oko Mohameda Salaha i nejgove karijere.

"Vidio sam do sada da se borio i borio da osvoji Zlatnu loptu. Ali zašto je ne bi osvojio sada? On je pobjednik Lige prvaka sa Liverpoolom", rekao je Aguirre.

"Ako uspije odvesti Egipat do osvajanja Afričkog kupa nacija, niko drugi ne bi trebao osvojiti Zlatnu loptu osim njega", dodao je Aguirre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti