Velika tuga u Kairu: Mohamed Salah i društvo ispali

Egipat poražen od Južne Afrike

Velika tuga u Kairu: Mohamed Salah i društvo ispali

E. Škorić

Egipat je na prepunom stadionu u Kairu igrao protiv Južne Afrike meč osmine finala Afričkog kupa nacija i na kraju je poražen s 1:0.

Velika groznica vlada u Egiptu zbog Afričkog kupa nacija, domaćini su se nadali da će Mo Salah i društvo dogurati daleko, možda i osvojiti turnir, ali ispali su prerano.

Unatoč činjenici dasu bili favoriti, nisu uspjeli da uz veliku podršku s tribina savladaju Južnu Afriku, koja je do gola stigla u 85. minuti.

Krenuli su gosti u kontru, Mothiba je nesebično dodao do Lorcha, a ovom nije bilo teško da postigne pogodak za veliko slavlje autsajderske selekcije.

Imali su Egipćani svoje šanse, daleko bolji su bili, ali u nogometu uvijek ne pobjeđuje onaj ko više pokaže.

Južna Afrika će se u četvrtfinalu sastati sa Nigerijom, koja je ranije u sjajnom meču s 3:2 pobijedila Kamerun.

Top Komentari

Celtic
Ramos naštimao utakmicu hehe
2 4
svasta
Stvarno danasnji novinari su katastrofa; vidi naslova u prvi mah pomislio sam da neko od igraca nije stradao!pa valjda je normalnije napisati « veliko razocarenje Egipcana »
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi