Rađa li se novi PSG? Newcastle postaje vlasništvo superbogatog šeika

Riješen dugo vođeni spor

Rađa li se novi PSG? Newcastle postaje vlasništvo superbogatog šeika

S. Grebović

Nakon što je riješen spor između Engleske i Saudijske Arabije, princ Mohammed bin Salman dobio je dozvolu za kupnju Newcastle Uniteda.

Kako piše Daily Mail, sport između dvije zemlje datira još od prošle godine kada je bogati šeik izrazio želju da kupi klub sa St James Parka.

'Zapelo' je oko piraterije emitovanja Premier lige u Saudijskoj Arabiji, a taj je problem riješen nakon što su prava za prenos lige pripala katarskom beIN Sportsu.

Mediji na Ostvrvu navode da je Bin Salman išao toliko daleko da je vršio pritisak i na britanskog premijera Borisa Johnsona da će se narušiti odnos dvije države ako se ne pokrene procedura, što se sada i desilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Princu je tako otvoren put da kupi Newcastle od Mikea Ashleyja za 350 miliona eura i stvori moćan tim kao što se i pretpostavlja.

Time će popularne Svrake krenuti stopama Paris Saint Germaina i Manchester Cityja koje su otkupili bogati arapski vlasnici, a da li će postizati rezultate kao ova dva tima ostaje da se vidi.

Top Komentari

BigBabo
Money talks!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi