Roma u dugovima: Vučica ponuđena princu Bin Salmanu

Pallota prodaje klub

Roma u dugovima: Vučica ponuđena princu Bin Salmanu

M. Šljivak

Dugovi Rome porasli su u odnosu na prošlu sezonu.

Rimski klub na čijem je čelu američki biznismen James Pallotta u velikim je dugovima i oni trenutno iznose 278.5 miliona eura, što je za 60 miliona eura više u odnosu na mjesec juni 2019. godine.

Već mjesecima unazad se priča i da će Pallotta prodati klub. Međutim, pregovori s raznim potencijalnim vlasnicima nisu prošli kako treba i on je još uvijek vlasnik kluba.

Međutim, to bi se moglo promijeniti veoma brzo. Navodno je rukovodstvo tima iz Rima kontaktiralo sudijskog princa Mohammeda Bin Salmana i ponudio mu je kupovinu kluba.

Bin Salman je bio jako blizu preuzimanja Newcastlea. Ipak, postoje određeni problemi sa kupovinom kluba i proces se odužio i vrlo je moguće da propadne planirani projekat.

Tome se nadaju u Rimu. Pallotta je angažovao ljude koji su odmah ponudili klub na prodaju saudijskom princu i sada se čeka njegov odgovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema informacijama iz Engleske, Roma ne želi da stane na put poslu u Newcastleu, već se nude kao rezervna opcija za princa ako dogovor s engleskim klubom ne bude završen.

Pallota već dugo pokušava prodati klub i vjeruje da bi Roma bila dobra opcija za Bin Salmana koji je odlučio investirati istinsko bogatstvo u određeni klub iz Evrope.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ja nikad necu gledati klub koji on kupi, seronja i diktator, nabijem ga na ....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi