Neobjašnjivo je ono što se dešavalo ispred gola u meču Konferencijske lige
Foto - Screenshot

Luda scena

Neobjašnjivo je ono što se dešavalo ispred gola u meču Konferencijske lige

Midhat Šljivak

Molde je preokretom savladao Elfsborg s 4:1 i došao je na korak od plasmana u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Norveški klub je u zaostatak došao već nakon 14. minuta igre. Alm je pogodio za prednost švedskog kluba od 0:1 i ovaj se rezultat zadržao na poluvremenu meča.

Pravo je čudo kako u prvom dijelu nije bilo još golova. Bilo je šansi, a u 38. minuti meča viđen je zaista nevjerovatan detalj u kojem su fudbaleri Moldea u nekoliko sekundi promašili nevjerovatne stvari.

Čak pet puta su u desetak sekundi igrači Moldea šutirali na protivnički gol. Igrači Elfsborga su se bacali na glavu kako lopta ne bi završila u mreži i na kraju su se uspjeli odbraniti.

Golman Elfsborga je na kraju loptu poslao u korner, no u nastavku meča uslijedila je prava katastrofa švedskog kluba.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Molde je u drugom poluvremenu postigao četiri gola. Krenulo je u 49. minuti golom Kaase za 1:1, a zatim su pogađali Haugen, Breivik i Mannsverk za konačnih 4:1.

Norvežani tako u uzrvat nose sjajan rezultat i Elfsborgu će biti potrebna savršena utakmica da bi prošli u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi