Atletico završava posao sa sjajnim Argentincem i štiti svoje interese ogromnom odštetnom klauzulom
FOTO - EPA

Molina potpisuje novi ugovor

Atletico završava posao sa sjajnim Argentincem i štiti svoje interese ogromnom odštetnom klauzulom

Adnan Beganović

U redovima Atletico Madrida razmišljaju o budućnosti, pa tako privode kraju pregovore oko potpisivanja novog ugovora sa aregentinskim odbrambenim fudbalerom Nahuel Molinom, čija odštetna klauzula će biti 70 miliona eura.

Argentinski odbrambeni fudbaler Nahuel Molina potpisat će novi ugovor sa Atletico Madridom.

Čelnici Atletico Madrida razmišljaju o budućnosti što govore i informacije koje dolaze iz Španije, a vezane su za status nekadašnjeg fudbalera Udinesea.

Navodno je Molina igrač kojeg iz Uprave Jorgandžija vide kao jednu od ključnih figura projekta za budućnost, pa već mjesecima traju pregovori oko potpisivanja novog ugovora.

Španski mediji javljaju da je dogovor postignut te da će Molina potpisati novi ugovor do ljeta 2028. godine, koji će uključivati i veća primanja za argentinskog odbrambenog fudbalera.

Oglasi

Molina nakon jedne sjajne partije pozdravlja navijače Atletica

Međutim, to nije sve, odnosno Atletico će se zaštiti odštetnom klauzulom čija vrijednost će biti 70 miliona eura što znači da će klub koji ga eventualno bude želio, morati duboko zavući ruku u svoj džep.

Želite Molinu, zavucite ruku u džep

Inače, Molina je u Atletico stigao u ljetno 2022. godine iz Udinesea u transferu vrijednom 20 miliona eura i pokazao se kao puni pogodak Jorgandžija.

U aktuelnoj sezoni odigrao je ukupno 14 utakmica za klub iz Madrida i pritom je postigao dva pogotka kojima je dodao i tri asistencije.

Osim za Atletico i Udinese u dosadašnjoj karijeri je nastupao za Defensu, Boca Juniors i Rosario Central.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dodajmo da se Atletico Madrid nakon 14 odigranih kola, uz susret manje, nalazi na 3. mjestu tabele španskog prvenstva sa 31 osvojenim bodom. Po četiri više i po utakmicu više imaju Girona i Real Madrid.

Inače, Jorgandžije večeras igraju meč Lige prvaka protiv Feyenoorda. U slučaju pobjede osigurat će prolaz u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi