Posljednji dani Dušana Vlahovića u Juventusu - Došla je ponuda kojoj niko ne može reći 'ne'
Foto - EPA

Put ka Madridu

Posljednji dani Dušana Vlahovića u Juventusu - Došla je ponuda kojoj niko ne može reći 'ne'

Midhat Šljivak

Dušan Vlahović (23) mogao bi već u januaru napustiti redove torinskog Juventusa. Kako prenose izvori bliski torinskom klubu na stolu je ponuda Atletico Madrida koja glasi Alvaro Morata plus 50 miliona eura.

Dušan Vlahović ponovo se povezuje s odlaskom iz Juventusa. 23-godišnji napadač želja je madridskog Atletica i izvori bliski timu iz Torina tvrde da je na stolu poprilično zanimljiva ponuda.

Tim iz Madrida spreman je za srbijanskog fudbalera ponuditi cifru od 50 miliona eura, te iskusnog napadača Alvara Moratu kojeg Juve ponovo želi vidjeti u svojim redovima.

Atletico je uporan da dovede Vlahovića. To će pokušati već u januaru i uvjereni su da će s ovom ponudom uspjeti da naprave željeni transfer.

Ova ponuda je svakako veoma interesantna. Nema Juve ništa protiv prodaje Vlahovića za pravu cifru, Morata je čovjek kojeg žele i koji je odavno čvrsto vezan za torinski klub i definitivno bi do posla na kraju moglo doći.

Oglasi

Hoće li se to desiti već u januaru ostaje nam da vidimo. Ponuda je na stolu i sada je na Juventusu i Atleticu da dogovore sve pojedinosti ovog velikog transfera.

Vlahović je član Juventusa od januara prošle godine. Plaćen je nešto više od 80 miliona eura, no tu cifru nije opravdao igrama na terenu. Imao je bljeskova, ali za nekog ko je plaćen toliko novca pružio je premalo.

Ove sezone je u 10 utakmica srbijanski fudbaler postigao četiri pogotka, a ukupno je u 73 odigrane utakmica ostvario učinak od 27 golova i sedam asistencija.

S druge strane Alvaro Morata je već u dva navrata igrao za Bianconere. Prvi put je stanovnik Torina bio u periodu od 2014. do 2016. godine kao posuđen igrač Real Madrida, a zatim i na posudbi iz Atletica od 2020. do 2022. godine.

Tu se rodila zaista velika ljubav s obje strane. Učestvovao je Morata u velikim uspjesima, a u 185 utakmica za italijanskog giganta zabio je 59 golova uz 39 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

31-godišnjak igra zaista odlično i u dresu Atletica. Juve je nedavno iskazao želju da ga ponovo vrati u svoje redove i sada će definitivno imati priliku da to učini.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Ističe mu ugovor, nisu ga dali prošle sezone. Piši propalo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi