Momak koji je debitovao u berlinskom derbiju: Samardžića žele Barcelona, Milan, Juventus...

Mladi ofanzivni veznjak već odavno privlači pažnju

Momak koji je debitovao u berlinskom derbiju: Samardžića žele Barcelona, Milan, Juventus...

U petak je otvoreno 27. kolo Bundeslige i to derbijem njemačke prijestolnice.

Na Oylimpisastadionu u Berlinu Hertha je dočekala Union Berlin i slavila pobjedu sa ubjedljivih 4:0.

Bio je to poseban dan i za jednog mladog fudbalera, ofanzivnog veznjaka Herthe Lazara Samardžića. 18-godišnjak je u igru ušao u 81. minuti utakmice i upisao svoj debi u seniorskoj konkurenciji.

Ljubitelji fudbala širom svijeta se tek trebaju upoznati sa talentovanim omladinskim reprezentativcem Njemačke (srbijanskog porijekla), ali skauti evropskih velikana već odavno prate ovog mladog fudbalera Herthe.

Italijanski transfer guru Gianluca Di Marzio nekoliko dana nakon berlinskog derbija piše kako je Samardžića u svoje redove u januaru želio dovesti Milan. Mladi fudbaler je bio želja Paola Maldinija, pregovora je bilo, ali ne i konačnog dogovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Di Marzio tvrdi da će Milan pokušati opet, ali da će imati izuzetno jaku konkurenciju. Navodno je za mladog Samardžića itekako zainteresovana Barcelona, dok se sa njegovim mogućim transfer povezuju i Juventus, Atletico Madrid...

Hertha će ipak pokušati još neko vrijeme zadržati u svojim redovima igrača koji je prošao omladinski pogon ovog kluba. Inače, Samardžić je rođen u Berlinu, a trenutno je U19 reprezentativac Njemačke.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi