Monaco bi da sanja i dalje, ali je Stara dama podesila alarm

Juventus favorit u dvomeču s Kneževima

Monaco bi da sanja i dalje, ali je Stara dama podesila alarm

Drugi večerašnji četvrtfinalni ogled ponudit će, na prvi pogled, igru mačke i miša. Juventus je veliki favorit u dvomeču sa Monacom, ali daleko od toga da će Staroj dami iz Torina biti lako.

Mnogi su se ove sezone 'opekli' protiv kluba koji je do sada u Ligi prvaka primio samo pet golova. Ekipa Monaca je pravi primjer spoja mladosti i iskustva, koji se u njihovom slučaju pokazuje kao dobitna kombinacija.

Monaco je takmičenje u svojoj grupi završio kao prvoplasirani tim ispred Leverkusena, Zenita i Benfice, a onda je nabasao na Arsenal. U Londonu su se obradovali žrijebu, ali prerano, jer je klub iz Kneževine uspio u dvomeču biti bolji i plasirati se u četvrtfinale. Tako je Monaco napravio jedan od najvećih evropskih iskoraka u svojoj historiji, najveći nakon finala Lige prvaka 2004. godine.

Sa druge strane, Juventus je ekipa koja se prošetala Dortmundom i stigla do četvrtfinala pobjedom protiv Borussije ukupnim rezultatom 5:1. U Italiji nemaju konkurenciju, dok u Evropi odavno nisu stizali ovako daleko. Ako sebi ne priušte neki luksuz, polufinale Lige prvaka bi trebalo zadovoljiti baš sve navijače torinskog diva.

Ono što predstavlja problem Allegriju jeste izostanak Paula Pogbe, koji će zbog povrede propustiti večerašnji duel. Osim njega, upitan je i nastup još jednog maestra Andree Pirla, dok će Andrea Barzagli najvjerovatnije ipak biti u sastavu. Monaco bi također mogao biti oslabljen u vezom redu, jer je nastup Toulalana pod upitnikom. Pored njega, nije isključeno ni da Carvalho i Traore propuste ovaj teški meč.

Mogućih startnih jedanaest:

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pereyra, Marchisio, Vidal, Evra; Morata, Tévez.

Monaco: Subašić; Fabinho, Carvalho, Abdennour, Kurzawa; Toulalan, Kondogbia; Dirar, Moutinho, Martial; Berbatov.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavni sudac večerašnje utakmice će biti češki arbitar Pavel Kralovec, koji u prosjeku daje nešto manje od četiri žuta kartona po utakmici. Posebno je raspoložen za dijeljenje javnih opomena bio u posljednjoj utakmici koju je sudio u Ligi prvaka ove sezone, a bio je to duel Leverkusena i Atletica u kojem je u svom notesu zabilježio čak devetoricu fudbalera.

Juventus i Monaco su se do sada u okviru Lige prvaka sastali u sezoni 1997/98., a oba puta su trijumfovali domaći timovi. Prvo je Juventus kod kuće slavio sa 4:1, da bi dvije sedmice kasnije u uzvratu Monaco došao do pirove pobjede rezultatom 3:2. Posljednji put su se ova dva tima susrela prije šest godina, kada je Monaco u prijateljskom ogledu slavio sa 2:1.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.