Monaco izbacio Nicu i plasirao se u polufinale Kupa

Kneževi slavili sa 2:1

Monaco izbacio Nicu i plasirao se u polufinale Kupa

Fudbaleri Monaca izborili su večeras plasman u polufinale francuskog Kupa.

Izabranici Leonarda Jardima za protivnika su imali ekipu Nice, a nakon 90 minuta igre na Allianz Rivieri konačan rezultat je glasio 2:1 u korist gostiju.

Kneževi su prvi došli do prednosti, i to već u trećoj minuti. Za prednost Monaca od 1:0 se pobrinuo Lemar kojem je asistirao Keita, međutim vodstvo nije dugo trajalo, pošto je u 18. minuti stvari na početak vratio Plea.

Do kraja poluvremena viđen je još jedan gol. U 37. minuti Monaco je preko Diakhabyja došao ponovo do vodstvo, a to je, ispostavit će se, bio ujedno i posljednji gol na utakmici.

Imena preostalih polufinalista bit će poznata sutra.

Francuski kup, četvrtfinale:

Nice - Monaco 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi