Balotelli konačno 'bježi' iz Nice, a da li će mu se svidjeti ime novog kluba?

Igrao bi Ligu prvaka na proljeće

Balotelli konačno 'bježi' iz Nice, a da li će mu se svidjeti ime novog kluba?

Francuski napadač Mario Balotelli konačno bi trebao ispuniti sebi želju i napustiti ekipu Nice.

Balotelli je na ljeto 2016. godine stigao u Francusku kako bi oživio svoju karijeru. Iako je u svoje vrijeme važio za najtalentovanijeg napadača na svijetu, Mario nikada nije pokazao puni potencijal većinom zbog gluposti koje je radio van terena. On danas ima 27 godina i mnogi smatraju da je upropastio karijeru koja je trebala biti daleko blistavija.

Iako u dresu Nice pruža i više nego solidne partije, Balotelli još ne dobija priliku da zaigra u nekom većem klubu, ali se za njega pojavila koliko-toliko pozitivna stvar. Naime, turski mediji prenose kako je on prva opcija Bešiktaša koji bi trebao ostati bez napadača Cenka Tosuna. Tosun je navodno veoma blizu potpisa za ekipu Evertona, a Bešiktašu bi u tom slučaju bio potreban napadač koji će im pomoći u nastavku Lige prvaka.

Iako već neko vrijeme ne igra u Ligi prvaka, Mario ima veliko iskustvo u ovom takmičenju i sigurno je da bi dobro došao ekipi Bešiktaša, a da li će do transfera i doći, ostaje nam da vidimo u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Balotelli je tokom ove sezone odigrao ekupno 21 utakmicu u svim takmičenjima i postigao je 16 golova uz jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi