Igrači Monaca oduševili su potezom u tunelu nakon plasmana u finale Kupa

Respekt

Igrači Monaca oduševili su potezom u tunelu nakon plasmana u finale Kupa

E. Škorić

Monaco koji s klupe vodi hrvatski trener Niko Kovač plasirao se u finale Kupa Francuske.

Monaco je kod četveroligaša Rumilly Vallieresa slavio s ubjedljivih 5:1, pa će se s PSGom za šest dana na Stade de Franceu boriti za trofej.

Očekivana pobjeda Monaca, koji igra sjajno u ovoj sezoni pod vodstvom Kovača, a osim toga, igrači tima iz Kneževine su još jednom sjajnom gestom oduševili francusku javnost.

Nakon utakmice protiv niželigaša, Kovačevi igrači su napravili špalir u tunelu protivničkim igračima, te ih pozdravili i isplatili aplauzima.

Na ovaj način odali su priznanje igračima četveroligaša koji su napravili veliku senzaciju dolaskom u polufinale nacionalnog kupa.

"Čestitam protivnicima na ovoj utakmici. Igrali su dobro, pogotovo u prvom poluvremenu", rekao je Kovač nakon pobjede pa dodao:

"Dao sam mu komplimente jer je igrati polufinale kupa s klubom iz četvrte lige velik uspjeh. Svaka im čast, odradili su dobar posao. Trener Fatsah Amghar odradio je dobar posao. To sam mu rekao. Trener je kao i ja, znam kako se osjeća, o čemu razmišlja i koliko želi pobijediti. Moramo se držati skupa."

Kovač je prije tri godine osvojio Kup Njemačke nakon što je s Eintrachtom srušio Bayern, pa se nada sličnom podvigu i ove godine na klupi Kneževa.

Top Komentari

MaxBavarac
Fudbal jos uvijek zivi...
5 0
Realist
Bravo Niko legendo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi