Pojačanje Monaca promašilo dva penala, kazna je bila bolnija nego što su mogli da zamisle

Poraz Monaca od Nice

Pojačanje Monaca promašilo dva penala, kazna je bila bolnija nego što su mogli da zamisle

Edmir Škorić

Monaco i Nica odigrali su jedan od derbija šestog kola Ligue 1, a utakmica u petak ponudila je neočekivan rasplet i pobjedu gostiju od 1:0.

Monaco je imao ulogu favorita u duelu s Nicom, koja je ipak pokazal.a da se ne šali, pa je u šestoj utakmici stigla do treće pobjede, a uz to ima i tri remija.

Nica je nakon pobjede nad PSG-om u Parizu slavila i u gostima kod Monaca, pa je sa 12 bodova trenutno izbila na čelo tabele, dok je Monaco ostao na 11 bodova i pao na drugo mjesto.

Pravo je čudo da Monaco nije došao barem do boda, prvenstveno zbog toga što je imao čak dva penala. Interesantno, oba puta je udarce s bijele tačke branio poljski golman Bulka, a da stvar bude još interesantnija, oba puta je pucao Folarin Balogun, pojačanje iz Arsenala.

On je apsolutni tragičar, teren je napustio u 67. minuti kada ga je zamijenio Ben Yedder, a Nica je preko Boge u nadoknadi došla do velike pobjede. U stilu Messija je prošao kroz odbranu domaćih i sjajnim udarcem zabio za 1:0.

[twitter]https://twitter.com/ActuFootAfrique/status/1705324375480607054[/twitter]

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još jednom je na snazi bilo zlatno nogometno pravilo da kada ne iskoristiš svoje šanse, a Monaco ih je itekako imao, uslijedi kazna. Ovaj put je bila teška...

Nogometaši Nice tako u sjajnom raspoloženju čekaju duel s Brestom kod kuće narednog vikenda, dok Monaca očekuje još jedan derbi kod kuće i to protiv Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi