Falcao odveo Monaco u finale francuskog Liga kupa

Kneževi prejaki za Montpellier

Falcao odveo Monaco u finale francuskog Liga kupa

Monaco je uspio na svom terenu savladati ekipu Montpelliera u utakmici polufinala francuskog Liga kupa sa 2:0 i tako doći do finala ovog takmičenja u kojem će snage odmjeriti sa PSG-om.

Domaći su opasno zaprijetili u 14. minuti, ali je Falcao loše šutirao glavom iz obećavajuće prilike i propustio šansu da dovede Monaco u vodstvo.

Ipak, Falcao se samo minut kasnije iskupio i pogodio mrežu gostiju za 1:0.

Igrala se 29. minuti kada su Kneževi stigli do 2:0. Rony Lopes je upusio odličnu loptu u kazneni prostor Montpelliera, a Falcao postigao svoj drugi gol na susretu i donio Monacu prednost od dva gola.

Aguillar je u 35. minti mogao smanjiti zaostatak svoje ekipe, ali nije uspio pronaći put do mreže gostiju, pa se na odmor otišlo prednošću Monaca od 2:0.

Monaco je uspio sačuvati prednost iz prvog poluvremena i u nastavku iako se fudbaleri Monptelliera nisu predavali do samog kraja susreta. Ipak, rezultat se nije mijenjao, pa je Monaco dosta lako došao do finala Liga kupa.

Kneževi su u 68. minuti uspjeli i treći put zatresti mežu gostiju, ali je gol Ronyja Lopesa poništen zbog nedozvoljene pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi