Monaco odgodio slavlje Bešiktaša

Remi u Istanbulu

Monaco odgodio slavlje Bešiktaša

E. Čaušević

Fudbaleri Bešiktaša večeras su remizirali na domaćem terenu protiv Monaca (1:1) u utakmici četvrtog kola grupne faze Lige prvaka.

Utakmicu je bolje otvorio Monaco koji je preuzeo incijativu na sredini terena, ali nije uspio ozbiljnije da zaprijeti. S druge strane, Bešiktaš je čekao na grešku gostiju imao je nekoliko dobrih prilika, no Subašić je uspio da sačuva svoju mrežu.

I kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena utihnuli su navijači Bešiktaša. Moutinho je bio asistent, a sjajan gol za vodstvo Monaca postigao je Rony Lopes u prvoj minuti nadoknade. U drugom dijelu Bešiktaš je krenuo svim silama u napad i to im se isplatilo u 54. minuti.

Quaresma je sjajnim lažnjakom "bacio" Jorgea koji je u padu zakačio igrača Bešiktaša, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Tosun koji je izjednačio na 1:1 na erupciju oduševljenja domaćih navijača. Do kraja utakmice igralo se veoma otvoreno, obje ekipe su imale šansu za pobjedu, ali ih nisu iskoristile.

Ipak, i pored remija navijači Bešiktaša nisu izgubili nadu da se njihov tim može plasirati u nokaut fazu već nakon ovog kola. Naime, da je Bešiktaš dobio sve bi bilo jasno, a u ovom slučaju će priželjkivati remi na meču Leipziga i Porta koji će turskoj ekipi osigurati mjesto u nokaut fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, 4. kolo:

Bešiktaš - Monaco 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi