Monaco zapao u ozbiljnu krizu
EPA

Liga Prvaka 3. kolo grupa G

Monaco zapao u ozbiljnu krizu

E. Ganibegović

RB Leipzig je u spektakularnoj utakmici trećeg kola grupe G Lige prvaka stigao do pobjede nad Portom sa 3:2.

Fenomenalan meč je odigran na Red Bull Areni, gdje na početku utakmice domaćin bio nešto bolji protivnik, pa je svoju bolju igru krunisao pogotkom u osmoj minuti, a strijelac je bio Orban.

Nedugo zatim, Porto je stigao do poravnanja preko Aboubakara u 18. minutu, kojem je ovo bio treći pogodak u Ligi prvaka.

RB Leipzig je poslije primljenog pogotka zaigrao još bolje, te su golom Forsberga u 38. minuti došli do vodstva od 2:1. Samo tri minute poslije pogotka švedskog internacionalca njemački klub je povećao svoje vodstvo na 3:1, a gol je postigao Augustin.

Svi su očekivali da je to posljednje što ćemo vidjeti u prvom poluvremenu, međutim Porto se nije predavao, pa je u 44. minuti Marcano smanjio na 3:2 i tako vratio svoju ekipu u igru da dođe do pozitivnog rezultata u Njemačkoj. 

Nakon pet pogodaka u prvom dijelu, nešto mirnija utakmica u nastavku. Leipzig je i dalje igrao bolje, pa su tako zaprijetili preko Brume i Augustina, ali nisu uspjeli povećati svoju prednost. 

Porto nije mnogo pokazao u drugih 45 minuta, pa su se tako morali pomiriti sa porazom na Red Bull Areni. 

U drugoj utakmici ove grupe, snage su odmjerili Monaco i Bešiktaš. Uloga favorita u ovom meču je pripala ekipi iz Francuske, ali nisu uspjeli da ju opravdaju.

Monaco je pogotkom svog ponajbolje igrača ove sezone, Falcaa stigao u vodstvo u 30. minuti utakmice, ali turski gigant je preko Tosuna u 34. minuti stigao do izjednačenja, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Bešiktaš je u drugom dijelu bio dosta konkretniji, te su tako u 54. minuti stigli u vodstvo. Svoj drugi pogodak na utakmici je postigao Tosun, njegov treći u takmičenju.

Monaco je pokušavao do kraja utakmice da stigne barem do boda, međutim Bešiktaš je uspio da zadži vodstvo i tako upiše svoju novu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon trećeg kola na prvoj poziciji grupe G Lige prvaka nalazi se Bešiktaš sa maksimalnim učinkom od tri pobjede, dok je RB Leipzig na drugom mjestu i ima četiri osvojena boda. Na trećem mjestu je Porto, koji ima tri boda, a navjeći favorit ove grupe, Monaco, koji je prethodne godine stigao do polufinala ovog takmičenja, nalazi se na posljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije