Monaco potvrdio: Thierry se vratio kući!
(Foto: EPA) Thierry Henry je karijeru počeo u slavnoj francuskoj školi fudbala Clairefontaine iz koje je 1992. godine stigao u omladinski pogon Monaca.

Legendarni Francuz dobija prvi samostalni angažman

Monaco potvrdio: Thierry se vratio kući! · Zvanično

Thierry Henry je prije više od tri godine okončao svoju veličanstvenu igračku karijeru, a ubrzo nakon toga je uplovio u trenerske vode.

Uspješno je sarađivao sa Robertom Martinezom u stručnom štabu reprezentacije Belgije, ali sada je došlo vrijeme za njegov prvi samostalni trenerski angažman.

Kao što su brojni francuski mediji proteklih dana i najavljivali, ali i kao što je selektor Belgije potvrdio, Henry je napustio stručni štab Crvenih đavola i uskoro će potpisati trogodišnji ugovor sa Monacom.

Monaco je nedavno potvrdio dolazak Henryja na klupu ekipe, a zatim i izdao saopštenje da se legendarni francuski napadač vratio na mjesto na kojem je počeo profesionalnu fudbalsku karijeru.

Thierry Henry će na klupi Monaca zamijeniti Lonarda Jardima kojem je prije dva dana uručen otkaz. Jardim je Monaco preuzeo 2014. godine, a 2017. je Kneževe odveo do titule prvaka Francuske, prve nakon 17 godina za ovaj klub.

Monaco je užasno počeo novu sezonu što je i bio razlog za prekid saradnje sa Jardimom, pa je jasno da Henryja očekuje težak zadatak u njegovom prvom samostalnom trenerskom angažmanu. Henry će ekipu zvanično preuzeti u ponedjeljak, a njegov stručni štab će činiti Joao Carlos Valado Tralhao, dosadašnji trener U23 ekipe Benfice i Patrick Kwame Ampadu, trener iz Arsenala.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Thierry Henry je karijeru počeo u slavnoj francuskoj školi fudbala Clairefontaine iz koje je 1992. godine stigao u omladinski pogon Monaca. Ubrzo je prekomandovan u juniorsku ekipu, da bi se prvom timu pridružio 1994. godine. Bio je dijelom ekipe koja je tri godine kasnije osvojila naslov prvaka Francuske.

Nakon Monaca, Henry je nastupa za Juventus, Arsenal, Barcelonu i NY Red Bullse, a najdublji trag je ostavio svakako u dresu londosnkih Topnika.

Top Komentari

Bayern Munchen
Zamislite u buducnosti Anri u Arsenalu, Lampard i Teri u Celsiju,Dzerard u Liverpulu..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi