Monaco se ozbiljno kocka sa sudbinom i lako bi mogao ispasti iz Ligue 1

Odigrane utakmice 36. kola

Monaco se ozbiljno kocka sa sudbinom i lako bi mogao ispasti iz Ligue 1

M. Šljivak

Fudbaleri Monaca vrlo bi lako mogli ispasti iz Ligue 1.

Kneževi su večeras u 36. kolu poraženi od Nimesa sa 1:0, te su tako nastavili seriju loših utakmica koja bi ih na kraju mogla skupo koštati.

Sipart je zabio jedini gol na ovom meču i to nakon devet minuta igre, ali je bio dovoljan da Monacu napravi ozbiljne probleme.

Ne ide Kneževima u prilog ni činjenica da je Caen slavio u duelu protiv Reimsa (3:2) i tako se sa Monacom izjednačio po broju bodova (33).

Ipak, imali su i sreće jer Amiens nije uspio da savlada Toulouse (0:0), pa će protiv ovog tima u narednom kolu vjerovatno igrati meč za opstanak.

Dijon je također stigao do velika tri boda u borbi za opstanak. Pogodili su u 94. minuti za pobjedu nad Strasbourgom i tako su došli na 31 i ostali su u igri za opstanak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 36. kolo:

Amiens - Toulouse 0:0
Caen - Remis 3:2
Dijon - Strasbourg 2:1
Nice - Nantes 1:1
Nimes - Monaco 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi