Monaco se pobjedom protiv Metza probio na treće mjesto

Francuska Ligue 1

Monaco se pobjedom protiv Metza probio na treće mjesto

Monaco je danas pobijedio na domaćem terenu Metz sa 3:1 u okviru 22. kola francuske Ligue 1. 

Nakon jednog perioda krize sa samog početka sezone, fudbaleri Monaca su zaigrali mnogo bolje i na posljednjih 5 mečeva su ostvarili tri pobjede i dva remija.

Monaco je poveo u sudijskoj nadoknadi prvog dijela meča golom Jorgea, a na samom početku drugog dijela gosti su ostali sa deset igrača jer je Kawashima dobio direktan crveni karton.

Posao je nakon toga bio znatno olakšan domaćoj ekipi koja je golovima Ghazzala i Ronyja Lopesa došla do 3:1, a jedini gol za goste djelo je Nianea iz 72. minute.

U drugoj današnjoj utakmici fudbaleri Nice slavili su kući protiv St. Etiennea sa 1:0, a strijelac je bio Cyprien.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posljednji meč ovog kola, a ujedno i derbi igra se večeras u Lyonu gdje istoimeni domaćin dočekuje lidera na tabeli PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi