Monaco odbio ponudu Southamptona za Carrilla

Ne žele da puste Argentinca

Monaco odbio ponudu Southamptona za Carrilla

E. Ganibegović

Monaco je odbio ponudu Southamptona od 17,6 miliona funti za napadača Guida Carrilla, prenosi Sky Sports.

Već ranije ovog mjeseca engleski mediji su objavili informacije kako su Sveci bacili oko na 26-godišnjeg napadača, koji je prije radio sa Mauricijom Pellegrinom u svojoj rodnoj Argentini.

Carrillo je ove sezone upisao 22 nastupa za Monaco, ali samo je dva puta bio starter u Ligue 1. Postigao je 20 golova u više od 50 nastupa za ekipu iz Kneževine od dolaska iz Estudiantesa 2015. godine.

Southampton, koji se nalazi samo jedan bod od zone ispadanja u Premier ligi, traži igrača koji će zajedno sa Charlijem Austinom igrati u vrhu napada.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trener Svetaca je priznao kako je u redove svoje ekipe želio dovesti Thea Walcotta, međutim brzonogi Englez je potpisao za Everton, a isto tako je izjavio kako klub na radaru ima Carrilla.

"On je igrač kojeg poznajem i klub to zna", rekao je Pellegrino, pa zatim dodao: "Ali neću govoriti o nekome ko nije ovdje. Mali detalj može promijeniti pregovore. Ako dovodimo igrače, to je onda iz razloga što osjećamo da će oni poboljšati ekipu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije