Miličević iznudio penal i asistirao u pobjedi Metza nad St. Etienneom

Francuska Ligue 1, 21. kolo

Miličević iznudio penal i asistirao u pobjedi Metza nad St. Etienneom

Metz je i dalje "neprikosnoven" na zadnjoj poziciji u francuskom šampionatu, ali ova ekipa je u posljednjih pet utakmica upisala tri pobjede i dva remija, pa sada ima 15 bodova na svom kontu. Danas su fudbaleri Metza sa 3:0 savladali St. Etienne.

Metz je bio konkretniji rival na svom terenu. Domaći fudbaleri su napravili veliki broj prilika, iako je St. Etienne imao nešto veći posjed lopte.

Domaći su poveli u 13. minuti preko Rivierea sa bijele tačke, nakon što je penal iznudio bh. fudbaler Danijel Miličević koji je tek stigao u ekipu Metza. Uporni Miličević je došao do lopte u blizini gola St. Etiennea, a zatim i zaobišao golmana Moulina kojem nije presotalo ništa drugo nego da ga obori.

Samo tri minute kasnije Metz je došao do 2:0, ovaj put Roux krade loptu ispred šesnaesterca gostiju i upošljava Dossevija koji rutinski pogađa mrežu gola St. Etiennea.

Gol za konačnih 3:0 je postigao Roux u 77. minuti i to nakon što mu je Miličević odlično glavom spustio loptu na peterac. Do kraja su gosti ostali i sa igračem manje, jer je Hernani u 85. minuti zaradio isključenje.

Rutinsku pobjedu je upisao i Lyon, koji je sa 0:2 slavio na gostovanju kod Guingampa.

Lavovi su poveli u 26. minuti kada je Cornet poslao odličnu povratnu loptu, a Nabil Fekir nije propustio priliku da zatrese protivničku mrežu. Gol za, ispostavit će se, konačnih 0:2 bio je djelo Aouara koji je u 58. minuti pogodio iskosa sa lijeve strane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Danas je odigrano šest susreta 21. kola Ligue 1, a rezultati su sljedeći:

Amiens - Montpellier 1:1
Angers - Troyes 3:1
Guingamp - Lyon 0:2
Lille - Rennes 1:2
Metz - St. Etienne 3:0
Toulouse - Nantes 1:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi