Monaco ubjedljiv protiv Angersa, nova pobjeda Bordeauxa

Susreti 25. kola francuskog šampionata

Monaco ubjedljiv protiv Angersa, nova pobjeda Bordeauxa

S. Mlaćo

Monaco je večeras u okviru 25. kola francuskog šampionata slavio sigurnu pobjedu na gostovanju kod Angersa sa sigurnih 4:0.

Gosti su poveli autogolom Butellea u desetoj minuti, a na 2:0 povisio je Jovetić u 30. minuti. Bio je konačan rezultat prvog poluvremenu, a u drugom još dva pogotka Monaka.

Jovetić je svojim drugim pogotkom u 65. minuti pogodio za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Raggi u 71. minuti.

Bordeaux je slavio na svom terenu protiv Amiensa, 3:2 (2:0). Za domaće su pogađali Kounde Lerager i Kamano, a za goste Mendoza i Konate.

Isti rezultat viđen je i u duelu Dijona i Nice, a bez pogodaka je završen meč Guingampa i Caena.

Montpellier je slavio u gostima kod Metza sa minimalnih 1:0, a junak pobjede bio je Sio pogotkom u 24 minuti. Bh. reprezentativac u redovima Metza Danijel Miličević u igru je ušao u 38. minuti umjesto Mandjecka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nešto ranije PSG je bio bolji o Toulusea također 1:0.

Nakon nepotpunog 25. kola PSG je prvi sa 65 osvojenih bodova dok je Monaco drugi sa 53. Marseille trećeplasirani sa 52, a na četvrtom mjestu je Lyon sa 48.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi