Thomas Lemar poput Alexisa Sancheza, Monacu ruke zavezane

Odlučio je da ode

Thomas Lemar poput Alexisa Sancheza, Monacu ruke zavezane

Edmir Škorić

Talentovani francuski nogometaš Thomas Lemar odbija da produži ugovor s Monacom.

Monaco je nudio Lemaru novi ugovor, ali financijski to nije nešto što je nogometaša natjeralo da odluči da ostane, a uostalom i zbog nekih drugih razloga odbija da stavi paraf na novi ugovor s timom iz Kneževine.

Njemu se radije ide u Premier ligu, a tamo ga spremno čekaju Arsene Wenger i Jurgen Klopp. Lemar zarađuje 22.000 funti sedmično, čak 30 puta manje od recimo Neymara, najplaćenijeg igrača u Ligi 1, dok mu na Emiratesu i Anfieldu mogu pružiti puno bolje uslove, ai znatno veće izazove i kvalitetnije utakmice.

Kako mu na ljeto 2019. godine ističe ugovor, a on odbija da ga produži, Monaco je sada odlučan da ga proda po završetku sezone i to po nekoj manjoj cifri nego što bi to bio slučaj da ima još nekoliko godina ugovora.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je odlučio da nakon Svjetskog prvenstva izabere novi klub, a nema još informacija da li je to Arsenal ili Liverpool, mada nije isključeno da se u igru uključe i ostali timovi, prije svih Atlletico i Barcelona, koji su već pokazivali interes ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi