Real Madrid poslao zvaničnu ponudu za Mbappea

PSG spreman da je prihvati

Real Madrid poslao zvaničnu ponudu za Mbappea

Edmir Škorić

Nekoliko utjecajnih novinara i inostranih medija tvrdi da je Real Madrid poslao u Pariz zvaničnu ponudu za Kyliana Mbappea.

Dolaskom Lionela Messija, PSG si može priuštiti prodaju jedne od brojnih zvijezda, a s obzirom da je Mbappe odbijao u nekoliko navrata produženje ugovora, najizglednije je da će upravo on napustiti klub do kraja prijelaznog roka, koji traje do 31. augusta.

Real Madrid silno želi svjetskog prvaka i u ovom trenutku po mnogima najtalentovanijeg igrača, a sada pristižu informacije o navodnoj ponudi Reala koja bi trebala biti sasvim dovoljna.

Naime, Real je PSG-u ponudio čak 186 miliona eura, a s obzirom na sve date okolnosti, Parižani bi vrlo lako mogli istu da prihvate i vjeruje se da će upravo to i učiniti.

Ako bi se ovaj transfer ostvario, Mbappe bi Pariz napustio za isti iznos za koji je u njega i došao iz Monaca 2017. godine kao drugi najskuplji nogometaš u povijesti nakon saigrača Neymara.

Pojedini mediji pišu da se odvijaju u tišini pregovori između Florentina Pereza i Katara koji upravljaju PSG-om i da je Mbappe već neko vrijeme mislima u Madridu, te da je zbog toga odbijao produženje ugovora s Francuzima i sada ih je dotjerao pred gotov čin.

Mbappe ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022. godine i ovo će biti posljednja šansa da ga klub unovči, jer bi u protivnom na kraju sezone mogao otići besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Smatra se da Real nikada nije bio bliže transferu Mbappea iako ga dugo vremena želi, te da će Madriđani njegovim dovođenjem dobiti značajno i u sportskom, ali u smislu oporavka imidža koji je narušen još od odlaska Cristiana Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi