Monchengladbach nastavlja u sjajnom ritmu

Nova pobjeda za drugo mjesto

Monchengladbach nastavlja u sjajnom ritmu

Borussia iz Monchengladbacha je vjerovatno najprijatnije iznenađenje ove sezone u Bundesligi.

Gladbach je u posljednjoj utakmici 12. kola Bundeslige na svom terenu deklasirao Hannover sa 4:1 i tako zasjeo na drugo mjesto prvenstvene tabele sa 26 bodova.

Utakmica je počela veoma loše za domaći tim, koji je od prve minute bio u zaostatku nakon gola Wooda. Ipak, Thorgan Hazard u 7. minuti zabija za 1:1, a Gladbach do odlaska na odmor stiže i do potpunog preokreta zahvaljujući pogotku Langa iz 44. minute.

U nastavku susreta, domaći tim je postigao još dva gola i zaključio visok trijumf. Prvo je Stindl u 58. pogodio za 3:1, a zatim i Zakaria za 4:1 u 77. minuti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach ostaje na četiri boda zaostatka u odnosu na Dortmund, koji je prvi sa 30 bodova. Hannover je i dalje u zoni ispadanja sa samo devet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi